משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

על פסגת העולם - המסע על הר האוורסט

מחבר:

 

בשנת 2013, פטריק מק'קיבין הפך לאדם השני, הצעיר ביותר מקנדה שטיפס על הר האוורסט, בגיל 24 בלבד. אנחנו נרגשים שהוא הביא את נביטאס נטורלס לפסגה, איתו. במאמר זה תוכל לקרוא על משטר האימונים הקפדני שפטריק עבר על מנת להכין את עצמו לטיפוס לנקודה הגבוהה ביותר בעולם, ועל הסופרפודס האהובים עליו, שסייעו לו לשפר את ביצועיו תחת תנאים קשים במיוחד.

נביטאס נטורלס : האם תוכל לתאר את שגרת התזונה שלך בחודשיים שקדמו למסע?

פטריק מק'קיבין : השתמשתי בהרבה סופרפודס של נביטאס מכיוון שידעתי, שהם ייתנו לי את התזונה שהייתי צריך, במהירות ובקלות. הסופרפודס השתלבו נהדר בייחוד בשייקים. הסופרפודס האהובים עלייי במהלך האימונים היו קקאו, מאקי ואבקת מאקה בשייקים על בסיס ירקות או פירות. כמו כן, הכנתי סלטים טעימים עם אבקת אסאי והמפ.

נביטאס נטורלס : האם היו טכניקות אימונים מיוחדות שתירגלת על מנת להיות מוכן למסע, כולל הכנות הקשורות בגובה?

פטריק מק'קיבין : בדר"כ שחיתי 4-5 ימים בשבוע, והתמקדתי בשחיות ארוכות, הדורשות סיבולת גבוהה, בעצימות נמוכה, למרחק של בערך 4 ק"מ. ריצות במשך 6 ימים בשבוע, על סטפר או על הליכון. בעצימות הכי קרובה לסף חומצת החלב האפשרי, לעומת אימון אירובי. חשוב לנסות לחקות את התנאים על הר האוורסט עד כמה שניתן, לפני המסע. במכשיר הסטפר לבשתי אפוד עם משקל של 23 ק"ג ועוד משקל 4.5 ק"ג על הרגליים. על מנת לחקות את רמות החמצן הנמוכות, נשמתי דרך האף בזמן ריצה ושחייה.

נביטאס נטורלס : אילו סופרפודס אכלת הכי הרבה בזמן האימונים ולמה?

פטריק מק'קיבין : מזון הוא מרכיב חשוב במסע, הייתי צריך משהו משביע, טעים ושלא יעורר תגובות לא נעימות בגוף. לא רציתי שייכנס לגופי, שום דבר שאינני מכיר, ושעלול לגרום לחוסר נוחות בעיכול. להיות חולה זה דבר אחד, אבל זה אחרת לגמרי כשאתה צריך גם לטפס על הר. מאקה היה הסופרפוד המועדף עליי. הוספתי אותו לסלטים, שעועית ותפוחי אדמה. יש לו טעם נפלא והוא מקנה תחושת שובע.

נביטאס נטורלס : איזה סופרפוד של נביטאס היה לדעתך המועיל ביותר לטיפוס הר האוורסט, ואיזה סופרפוד מועדף עליך בבית?

פטריק מק'קיבין : זה מצחיק, אני יכול לבקש שיביאו ויכינו לי כל דבר במחנה, לפני הטיפוס על ההר. הכל מגיע לעמק הקהומבו על גבי יאקים. מלבד ירקות ירוקים. לכן, זו הייתה זכות יתר להשתמש במוצרי נביטאס. הודתי במיוחד על כך שהיה לי עשב חיטה ולכן יכולתי להכניס לגופי קצת עלים ירוקים אורגניים. בבית, אני אוהב במיוחד להשתמש באבקת מי קוקוס. אימונים על בסיס קבוע מתישים, והידרציה (רוויה בנוזלים) ירודה יכולה להיות בעייתית ביותר. מים בתוספת האלקטרוליטים והטעם של הקוקוס, חיוניים ביותר על מנת לעזור לי להגיע לשיא היכולת.

נביטאס נטורלס : איך הייתה התזונה שלך כשהגעת לנפאל ולמחנה שממנו יצאת למסע, וממש לפני היציאה למסע? ומה אכלו האנשים האחרים בקבוצה שלך – האם מרבית המטפסים בעלי מודעות בנוגע לתזונה בריאה?

פטריק מק'קיבין : באופן מפתיע, לא הרבה אנשים היו התייחסו בתשומת לב לתזונה שלהם כמו שאני מנסה לעשות. בסופו של יום מייגע, קל לחטוף מכל הבא ליד, כשהגוף זועק לקלוריות בדחיפות. ביצועי האנשים במהלך הטיפוס, היו שונים. היו כאלו שפשוט שמחו להגיע לסיומו של כל יום. למזלי, הרגשתי שאני ניזון היטב, בכושר ובריא במרבית המסע והצלחתי לשמור על קצב טיפוס טוב יחד עם מדריכי ההר הנפאליים.

נביטאס נטורלס : כשאתה מכין את עצמך למסע, כמה זמן ומאמץ אתה משקיע בשמירה על משקל קל ככל האפשר?

פטריק מק'קיבין : במסע כזה, כל גרם משמעותי, וכשיש לך מזון עשיר מאוד מבחינה תזונתית, זה יעיל ביותר. מרכיב חשוב במסע הוא שלב ההתאקלמות : כמה זמן אנחנו מבלים באימונים במחנה, לפני הטיפוס לפסגה. ככל שעבר הזמן, מיומנויות האריזה והאכילה שלנו, הפכו טובות יותר ומתאימות יותר לצרכים שלנו. אין מקום לטעויות בכל הקשור למשקל, בסוף המסע, כשאתה מגיע לישורת האחרונה, אתה חייב להיות בטוח ב-100% במה שהבאת איתך לאכול וללבוש.

נביטאס נטורלס : מה היה הדבר המפתיע ביותר בטיפוס על האוורסט? משהו שלא ציפית לו?

פטריק מק'קיבין : למרות שזה היה אחד הדברים הקשים והמפחידים ביותר שעשיתי, לא הרגשתי כך כשהגעתי לשם. אני חש יראה להרים, מאז שאני זוכר את עצמי. הרגשתי שהאוורסט היה מקום רוחני מאוד עבורי.

 

לכתבה המקורית

TOP