משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

ברכות החג ברוח הסופרפוד

מתכונים צבעוניים וטעימים המבוססים על המזונות עליהם מברכים בארוחת החג, בערב ראש השנה, בשילוב מזונות על ליצירת מנות חדשניות ומעוררות תיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

קרא - מרק דלעת פיקנטי בניחוח קוקוס

השפית ג'ולי מוריס

מרק פשוט אך טעים להפליא בזכות המתיקות העשירה של הדלעת הצלויה, הטעם הנפלא של מי הקוקוס והתבלינים הפיקטניים.

מרכיבים:

1 ק"ג דלעת \ דלעת יפנית\ דלורית

5 כפות אבקת מי קוקוס של נביטאס נטורלס

4\1 כפית אבקת קארי

8\1 כפית פלפל קאיין

שמן קוקוס של פוקה

מלח ים ופלפל

 

הכנה:

חממו את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס.

סלקו את זרעי הדלעת, וחתכו אותה לחתיכות גדולות.

מרחו את חתיכות הדלעת בשמן קוקוס ותבלו אותן במלח ופלפל.

הניחו אותן בכלי חסין חום הפוכים, כשהחלק הבשרני פונה כלפיי מטה, מזגו מים עד לגובה 2 ס"מ והכניסו לתנור למשך שעה, עד שהדלעת רכה.

הוציאו את הדלעת והניחו אותה להתקרר על צלחת.

כשהדלעת התקררה, הפרידו את החלק האכיל מהקליפה ושימו אותו בסיר עם אבקת מי הקוקוס, הקארי, הקאיין, 2 כפות שמן קוקוס ו- 1.5 כוסות מים והשתמשו במוט בלנדר על מנת לטחון את המרכיבים למרק בעל מרקם אחיד. הוסיפו מים ותבלינים לפי הטעם הרצוי וחממו את המרק על אש בינונית. בתיאבון!

 

לוביא וסלקא - תבשיל שעועית לוביה, מנגולד וצ'יה

השפית ג'ולי מוריס

מרכיבים:

3 כפות שמן קוקוס של פוקה

1 כוס שבבי סויה

1 בצל גדול קצוץ

6 שיני שום כתושות

1 גזר קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 כוסות שעועית לוביה לאחר השרייה

4\1 כוס זרעי צ'יה של נביטאס נטורלס

2 עלי דפנה

4\1 כפית אבקת פלפל קאיין

2 ליטר ציר מרק ירקות

6 כוסות עלי מנגולד חתוכים

מלח ופלפל לתיבול

 

הכנה:

לחמם בסיר גדול את שמן הקוקוס ולהוסיף את הבצל. לאחר מספר דקות להוסיף את השום, הגזר והסלרי ולאדות מספר דקות. להוסיף את שעועית הלוביה, עלי הדפנה, התבלינים, ציר הירקות ו-2 כוסות מים מסוננים. לערבב היטב. להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל למשך 75 דקות או עד ריכוך מלא של השעועית והירקות. יש לערבב מידי פעם ולהוסיף תבלינים ומים לפי הצורך. כשהתבשיל מוכן, יש לנוריד מהאש, להוסיף את עלי המנגולד וזרעי הצ'יה, לערבב היטב ולהגיש. בתיאבון!

 

כרתי - קיש כרישה ופטריות עם קרם גבינת קשיו

בת חן נקטלוב

מרכיבים לבצק:

2 כוסות קמח

חצי כפית מלח

4\1 כוס מי קרח

4\3 כוס שמן קוקוס של פוקה במצב מוצק אך מפורר

הכנת הבצק:

מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב בקמח בעזרת הידיים לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים היטב עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה - שעה. לאחר מכן מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר תבנית הפאי ומהדקים אותו לתבנית. מחוררים בעדינות את שכבת הבצק בעזרת מזלג על מנת למנוע תפיחה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.

 

מרכיבים למלית:

2 - 3 גבעולי כרישה, שטופים היטב וקצוצים

2 סלסלות פטריות טריות (500 גרם) חתוכות גס

שמן קוקוס של פוקה

פירה מ-2 תפוחי אדמה גדולים

חצי פחית קרם קוקוס

מלח, פלפל ואגוז מוסקט

הכנת המלית:

מחממים במחבת מעט שמן קוקוס ומאדים את הכרישה במשך מספר דקות. מוסיפים את הפטריות ומאדים מספר דקות נוספות עד ריכוך חלקי של הפטריות. בקערה מערבבים את הכרשיה, הפטריות ושאר חומרי המלית.

 

מרכיבים לקרם הקשיו:

4\1 כוס אגוזי קשיו של נביטאס נטורלס שהושרו במים מספר שעות

1 כוס מים

2.5 כפות קמח טפיוקה

מעט מלח

1 כפית מיץ לימון טרי

2 כפות שמרי בירה

להכנת הקרם:

שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבלים למספר שניות. מעבירים את התערובת לסיר על אש בינונית ומערבבים כל הזמן. תוך מספר דקות התערובת הופכת צמיגית בדומה למרקם גבינה.

 

הכנת הקיש:

לאחר שבצק הקיש נאפה במשך 10 דקות, שופכים מעליו את המלית ומהדקים אותה היטב. מוסיפים מלמעלה את שכבת קרם הקשיו הנוזלי ומהדקים היטב. אופים בחום של 180 מעלות במשך 35-45 דקות, עד שהקיש הופך זהוב. בתיאבון!

 

 

רימון מתוק - סלט קייל רימונים

ג'ולי מוריס

אבקת הרימונים יוצרת רוטב סלט ורדרד ומהמם ומשתלב נהדר בסלט ירוק עם פירות.

מרכיבים:

2 כפות שמן זית או שמן המפ של פוקה

2 כפות חומץ בלסמי

3 כפות אבקת רימונים של נביטאס נטורלס

1 כפית סירופ אגבה או סילאן

4\1 כפית מלח

4\1 כפית פלפל

1 צרור קייל גדול, חתוך

4\1 חבילת נבטי חמנייה

1 אגס חתוך לפרוסות

2\1 כוס פרי העונה (מנגו\ רימונים)

3\1 כוס גרעיני חמנייה

 

הכנה:

הרוטב - בקערה לערבב יחד את השמן, החומץ, אבקת הרימונים, סירופ האגבה, המלח והפלפל.

לערבב בקערה נפרדת את הקייל, הנבטים, האגס, פרי העונה וגרעיני החמניה. לשפוך את הרוטב מעל הסלט ולערבב היטב. בתיאבון!

 

תפוח מתוק - תפוחי עץ טבולים בקרמל

ג'ולי מוריס

מרכיבים:

4\3 כוס סוכר קוקוס של נביטאס נטורלס

1.5 כפות שמן קוקוס של פוקה

4 תפוחי עץ ללא הליבה, חתוכים לשמיניות

מיץ מלימון אחד

2\1 כוס חלב קוקוס

מעט מלח

2 כוסות תערובת קצוצה של פקאן, שקדים, זרעי צ'יה, שבבי קוקוס וכולי

 

הכנה:

להכין מראש סיר גדול ולמלא אותו עד החצי במים קרים.  לשים נייר אפייה על מגש ולהניח בצד.  להבריש קלות עד הצד החשוף של תפוחי העץ בלימון בכדי למנוע השחרה. בסיר בינוני, מעל חום נמוך - בינוני  לערבב את חלב הקוקוס, סוכר הקוקוס, שמן הקוקוס והמלח. הבא את התערובת לרתיחה קלה עד הרגע שהבועות מופיעות לראשונה. הנמך את האש והמשך לערבב היטב על מנת למנוע את שריפת הסוכר עד שהתערובת סמיכה ובגוון קרמלי (זהירות! אין לטעום או לגעת בידיים! קרמל יכול לגרום לכוויות). הורד את הסיר מהאש ושים אותו בתוך הסיר הגדול עם המים הקרים רק לכמה רגעים על מנת לעצור את הבישול והנח בצד. שים את תערובת האגוזים והזרעים בצלחת. טבול את תפוחי העץ בתערובת הקרמל ולאחר מכן בתערובת האגוזים והנח בצד על נייר האפייה. שים את כל פרוסות התפוחים הטבולות, המוכנות במקרר למשך חצי שעה על מנת שהקרמל יתקשה. בתיאבון!

 

תמרים - פאדג' בראוניז

ג'ולי מוריס

מרכיבים:

2\1 כוס אבקת קקאו של נביטאס נטורלס

2\1 כוס שבבי קקאו של נביטאס נטורלס

1 כוס תמר מג'הול ללא גלעינים

1 כוס אגוזי מלך קלופים

קורט מלח

 

הכנה:

שים במעבד מזון את אגוזי המלך ולהפעיל את המכונה עד שמתקבלים אגוזים קצוצים.

הוסף את שאר המרכיבים, מלבד שבבי הקקאו והפעל את מעבד המזון עד שמתקבלת תעורבת אחידה ודביקה.

לשטח את התערובת בתבנית, לפזר את שבבי הקקאו מעל ולדחוס אותם היטב בעוגה.

לחתוך לקוביות ולהגיש! בתיאבון!

 

TOP