משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

אטריות סובה עם ירוקים של העונה אצות היזיקי וטופו

מחבר:

רכיבים: 

חבילה אטריות סובה

2 פרסות

חצי ק' אפונה צרפתית או שעועית ירוקה

חצי חבילה אצות היזיקי

חצי אצבע גינ'גר טרי

שלוש שיני שום

1 חב' טופו אורגני

חופן עלי כוסברה

4 עלי בזליקום

רבע כפית פלפל שחור גרוס

כף שומשום שחור ולבן

רבע כוס רוטב סויה לימה

2 כפות שמן זית

חצי כפית שמן צ'ילי או פלפל צ'ילי טרי

3 ליטר מים

אופן ההכנה:

מרתיחים 3 ליטר מים  , ומכניסים את האטריות למשך 7 דקות או עד שמתרככים  ,

מנקים את ה אפונה הצרפתית משני הקצוות,

חותכים  את הטופו לקוביות ומשרים ברוטב סויה כחצי שעה, משרים את אצות ההיזיקי במים פושרים למשך 15 דקות, שוטפים היטב ומסננים את הנוזלים.

להוצאת הטעם הימי של האצות ניתן לבשלם  יחד עם רבע כוס מים חצי בצל וכף רוטב סויה למשך רבע שעה.

מכינים מחבת גדולה או וו'ק ומוסיפים שמן זית , קוצצים  את הפרסה לעיגולים, ומתחילים להקפיץ בוו'ק יחד עם שום וג'ינג'ר טחון,

כשהפרסה  מתרככת מוסיפים את הטופו והתבלינים, לאחר שהטופו משחים מוסיפים את האפונה הצרפתית ויתר הירקות יחד עם האצות  ומקפיצים למשך 7 דקות

מוסיפים את יתר התבלינים  האטריות מערבבים ומגישים.

מתכון מאת אביטל סבג

תגיות:

TOP