משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

יער המאכל הפרטי שלי - ביכורים לשבועות

מחבר:

לפני 5 שנים , החלפנו בית . קיבלנו שטח עם כמה עצי פרי , יבשים, שאינם מניבים , והאדמה חרבה, קשה , לא פוריה. לאט לאט בהשראתו של הספר המצוין הגן הפורה של שלמה אילן , עם טיפול מסור ואיטי, נהפך השטח ליער פורה. שיש בו 3 גינות של ירקות עונתיים עם מה שבאמת אנחנו צורכים ומשתמשים כמו פטרוזיליה, כוסברה, קייל, שמיר, חסות, דלעת, מלפפון, עגבניות שרי, נענע, בזיליקום,בצל, סלרי ועוד.... עשבי תבלין כמו מרווה,אורגנו, זוטה, רוזמרין, בזיליקום סגול, עשב לימון, לבנדר, ועוד... פרחים שמשתלבים כמו גרניום, מטפסים , ורדים .... ועצי פרי שמניבים פרי טעים עסיסי ובכמות מספקת.. לימון, אשכולית, פומלה, תפוזים, ליים, מנגו, אבוקדו, פיג׳ויה, גפנים, תאנה ושסק....
עם המן למדתי וחוויתי את החשיבות של המיגוון הביולוגי, את התמיכה ההדדית של בעלי חיים זוחלים וחרקים והטיפוח שלהם, את אי הצורך בגירוף אלא בהעברת זבל אורגני של נשורת עלים לערוגות ולתחתית העץ למנוע התאדות מים.... לשים קערת מים לציפורים ולחיות הלילה... וליצר פינות מסתור נחמדות לחיות שרוצות להגיע ולחסות בגן שלנו. אז הגיעו הקיפודים ,הצבים, לטאות, חרדונים, ציפורים מכל הסוגים, חיפושיות, דבורים, דבורים,  נמלים ועוד.....
אז עכשיו הכל נעשה בגינה... האוהל יוגה , מקלחת שדה .... ובקרוב אוכל לתרום מנסיוני ליער מאכל מקומי עירוני לכל התושבים בסביבה.....
תמונות וביכורים מהגן שלנו..

TOP