משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

סופרפוד - הדלק הנכון !

עם אתגרי העולם המערבי עתיר הסטרס, המזון המתועש והרעלים הסביבתיים, הדרך הכמעט יחידה לשמור על ויטליות, אנרגיה, רעננות, סבלנות ויכולת ספורטיבית היא לתת לגוף את הדלק הנכון – הסופרפוד.

רובנו מגיעים לעולם בגוף שלם, בריא ומלא ויטאליות ומצויידים במערכות פיזיולוגיות מתוחכמות, איברים והורמונים שונים שתפקידם לאפשר לנו לשגשג ולשפר את הסיכוי שלנו לחיות חיים בריאים ומאוזנים למרות האתגרים הפיזיים והנפשיים הרבים שהחיים מזמנים לנו.

מערכת הסטרס והורמון הקורטיזול אחראים על ייעול התפקוד שלנו במצבים של לחץ ומתח. מערכת החיסון משמשת כחומת מגן ומונעת משלל פתוגנים או רעלנים לסכן את בריאותנו ולהפר את האיזון. איברי ניקוי והפרשה אחראים על סילוק ונטרול חומרי פסולת שעלולים להזיק לנו ועוד.

הבעיה היא שסגנון החיים המערבי יצר אתגרים מסוג חדש לגמרי, כאלה שאותן מערכות מתוחכמות מתקשות להתמודד עימם.

1. מתח כרוני – אנו חיים חיים תובעניים, רווי מתח ודאגה. מתמודדים באופן יומיומי עם קשיים, לעיתים קיומיים, מוצפים מכל עבר בכותרות חדשות מדאיגות וחווים הצפה חושית בלתי פוסקת, מציאות זו מאלצת את מערכת הסטרס לעבוד מסביב לשעון ועם הזמן מערכת זו נשחקת ומבצעת פחות טוב את תפקידה ועל כן רובנו חווים במידה זו או אחרת עייפות ומרגישים מותשים.

בכדי להתגבר על התחושה הזו "הפתרון" מגיע פעמים רבות בצורת חומרים ממריצים ומעוררים כמו קפה, משקאות אנרגיה, מזון עתיר סוכר מזוקק וחומרים אחרים שנותנים "זריקת מרץ" לטווח קצר אך בטווח הארוך לא פותרים את הבעיה ומשאירים את הגוף מרוקן אנרגטית אף יותר.

2. חשיפה גבוהה לרעלנים – גופנו נאלץ להתמודד יום יום עם רעלנים שונים, כאלה שהגוף מייצר באופן טבעי בתהליכים מטבוליים שונים, כאלה שנוצרו באופן מלאכותי, מעשה ידי – אדם וכאלה שקיימים באופן טבעי אך החשיפה אליהם גדלה מאוד בצורת החיים המודרנית.

ברשימה זו ניתן למצוא את הרעלנים המצויים במי השתיה, במזון – חומרי שימור, חומרי צבע, טעם וריח, חומרי ריסוס והדברה, מתכות רעילות תוספים סינתטים וכאלה שנוצרים במזון באופן טבעי בתהליכי בישול, טיגון וצלייה ביתיים.

קיימים רעלנים שונים שאנו שואפים או באים איתם במגע דרך העור כמו עשן סיגריות, מפעלים ומכוניות, חומרי חיטוי, נקיון וקוסמטיקה ועוד.

3. ערך תזונתי ירוד של המזון – אתגר נוסף בסגנון החיים המודרני ואולי הבעייתי מכולם – הידלדלות מאסיבית של חומרי הזנה חיוניים במזון.

Sick Soil = Sick Plants = Sick People

החקלאות המודרנית שמה כמטרה עליונה את הגדלת כמות המזון מבלי להתחשב בדרך כלל באיכותו. חקלאי יכול כיום להניב כמות גדולה יותר של מזון משדותיו אך לא בהכרח לספק את הערך התזונתי החיוני שאמור להיות באותו מזון.

הצמח, בדומה לתינוק, זקוק למגוון תנאים וחומרי הזנה מסויימים על מנת לגדול, להתפתח בצורה תקינה ולממש את הפוטנציאל שלו.

ללא מגוון היסודות החיוניים, הצמח לא יכול לייצר כמות תקינה ומספקת של ויטמינים, נוגדי חמצון, חומצות אמינו ושומן, פחמימות ופיטוכימיקלים שונים וכמובן אינו מכיל את מגוון המינרלים הדרושים לאדם כמו יסודות קורט ואולטרה קורט. 

בנוסף, בגלל מחסור באותם תנאים חשובים, הצמחים לא מסוגלים לפתח בצורה תקינה את מערכות ההגנה שלהם מפני מזיקים, הם הופכים חולים ולכן נזקקים באופן תמידי לחומרי הדברה. בדומה לבני אדם שאינם מקבלים מספיק נוטריינטים במזון, יכולת החיסון שלהם נפגעת והם זקוקים לעזרים חיצוניים.

דרך נהדרת להתמודד עם האתגרים האלו ולשפר את בריאותנו היא לשלב מזונות על איכותיים בתזונה היומית.

false

מהם מזונות העל ומדוע הם זכו לתואר הזה?

בקבוצת מזונות העל ניתן למצוא את האסאי מהאמזונס, המאקה מהרי האנדים של פרו, תותי הגוג'י מהרי ההימאליה, תותי הזהב של שבט האינקה, הצ'יה ממקסיקו, הקקאו, תותי העץ, זרעי ההמפ ועוד...

מזונות על זוכים לתואר זה כיוון שהם מכילים כמות גדולה של חומרי הזנה ממקור צמחי והם בעלי תכונות וסגולות רפואיות.

על מנת לקבל ממזונות העל את היתרונות הללו הכרחי לצרוך אותם ממקור העונה על מספר קריטריונים:

  • אורגני : תנאי גידול אורגניים הם תנאי הכרחי כיוון שטיפול בכימיקלים וחומרי הדברה, פוגע באיזון האקולוגי העדין בקרקע והחיוני לגדילת הצמח וליכולתו לקבל מהקרקע את חומרי ההזנה, להטמיע אותם או לייצר אותם.
  • רוא : תהליכי חימום ועיבוד פוגעים בערכו התזונתי של המזון, פוגעים ביכולת הגוף להטמיע את אותם נוטריינטים ואף משנים אותם לחומרים רעילים כמו במקרה של חומצות שומן לא רוויות שעוברות חימום. מזונות על חייבים להיות רוא על מנת לקבל מהם את מלוא ערכם עם עדיפות לתהליך ייבוש בהקפאה.
  • תנאי סחר הוגן : תנאים אלה מבטיחים שהחקלאים, האדמה והצמחיה לא נפגעים בתהליך הגידול של מזונות אלו. מזונות הגדלים בחוות חקלאיות קטנות על ידי חקלאים המתוגמלים כראוי זוכים לתנאי גידול טובים יותר ללא "המסחריות" המאפיינת את החקלאות התעשייתית.

פרי האסאי למשל, המגיע מיערות הגשם באמזונס מכיל מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים, נוגדי חמצון כמו רזברטרול וחומצות שומן חיוניות. העושר, השפע והפוריות של יערות האמזונס מהווים את תנאי הגידול האופטימליים עבור עץ הדקל עליו גדלים פירות האסאי ולכן אבקה מפירות אסאי הגדלים בתנאים אלה, המעובדת בתהליך ייבוש בהקפאה, מאפשרת למי שלוקח אותה להנות מיתרונות הפרי הרבים.

שורש המאקה נחשב אדפטוגן המשפר את התפקוד של מערכת הסטרס בגוף ומאפשר לנו להתמודד טוב יותר עם המתח היומיומי ולהפחית את העייפות מבלי לייצר אפקט מעורר או ממריץ כמו קפה ומבלי ליצור תלות.

איך שילוב מזונות על אורגניים ורוא יכול לעזור לנו לשפר את בריאותנו הפיזית והנפשית?

מזונות על אורגניים ורוא המכילים שפע של נוטריינטים מעניקים לגוף את צרכיו התזונתיים אותם כמעט בלתי אפשרי לקבל מהתזונה המודרנית, המתועשת.

אורח החיים התובעני והחשיפה ההולכת וגדלה לרעלנים סביבתיים מצד אחד ומזון בעל ערך תזונתי ירוד מצד שני יוצרים פגיעה בבריאות הפיזית והנפשית שלנו הבאה לידי ביטוי בשלל תסמינים, מחלות ומכאובים.

מזון עשיר בנוטריינטים משפר את התפקוד הרגשי, המנטלי, הפיזי והמיני. ככל שהצרכים התזונתיים של הגוף נענים, כך מערכות הגוף כמו מערכת הסטרס, מערכת החיסון, המערכת ההורמונלית, איברי הניקוי וההפרשה, מערכת העצבים ושאר מערכות הגוף פועלות טוב יותר והבריאות נשמרת.

חוויה אישית

בתור מטפלת בתזונה וכאדם שרואה את התזונה כאחד האמצעים החשובים ביותר להשגת בריאות אופטימלית, תמיד עניין אותי לגלות את השפע והעושר התזונתי במדינות שונות מסביב לעולם ובמיוחד מזונות מובילים בתחום הבריאות ומזונות מן הצומח.

בטיול שעשיתי לארה"ב, ביקרתי בשווקי איכרים מקומיים, במסעדות רוא פוד טבעוניות, בחנויות הטבע ובחנויות מזון הממוקמות ברובעים שונים בהם גרות קבוצות מהגרים שונות במטרה להכיר את מוצרי המזון הבסיסיים של האכולוסיות הללו.

ארה"ב אכן הייתה עבורי גן עדן, מבחר אין סופי של פירות טריים, בשלים וטעימים, ירקות שונים ומשונים, שלל סוגים של עלים ירוקים, דלועים ושורשים מכל העולם ובחנויות הטבע מצאתי מגוון גדול של מוצרי בריאות לכל ענין ומטרה.

בתוך כל המגוון והעושר הזה, לכדו את עיני מוצריה של חברה אחת – נביטאס נטורלס. האריזות הססגוניות שלה הצליחו לבלוט בין שאר המוצרים בחנות.

בין המוצרים היו מספר מזונות על שלא הכרתי ולא שמעתי עליהם קודם, כמו תותי זהב ואבקה מפרי הלוקומה וגם יותר מוכרים כמו תותי גוג'י, תותי עץ, אסאי, צ'יה והמפ.

התרשמתי במיוחד מהעובדה שהחברה מגדלת אותם במקום גידולם הטבעי, כלומר, כל פרי, שורש, צמח או זרע גדל במקום מוצאו הטבעי, המבטיח שהוא יקבל את מיטב התנאים הדרושים לו. הם נקטפים בבשלותם וגדלים בתנאים אורגניים, תוך דאגה והתחשבות בסביבה, באדמה ובמגדלים ואף מיובשים בשיטת ייבוש בהקפאה המבטיחה שמירה מירבית על חומרי המזון החשובים הנמצאים במזונות אלו.

כיוון שהכנת סמודיס היא ענין שבשגרה אצלנו בבית, ולא ויתרנו עליה גם בטיול, החלטתי לנסות להוסיף את מזונות העל האלו לשייק היומי.

השילובים האהובים עלינו היו בננה – תמר – אבקת מי קוקוס ותותי עץ שנתנו טעם מתקתק דמוי טופי או מיץ תפוזים טרי – תפוח עץ - עליי קייל – תותי גוג'י ואבקת אסאי שנתנו חמיצות פירותית ועוד.

החוויה הייתה מדהימה, סמודי אחד בבוקר עם פירות טריים, עלים ירוקים ומזונות על, ובתור צידה לדרך הכנו מיקס של מזונות על – תותי עץ, תותי גוג'י, תותי זהב, שבבי קקאו, קשיו ופרוסות דרגון –פרוט ויכלנו לטייל במשך שעות ברגל ולהנות מהחוויות הרבות בסביבה.

לאחרונה החליטו להביא את מוצרי החברה לארץ ולאפשר גם לנו, בישראל, להנות מהיתרונות הרבים שיש למזונות העל של נביטאס להציע.

מאת בת חן נקטלוב – יועצת מוסמכת לתזונה טבעית ואורח חיים בריא

תגיות:

TOP